Nu vet jag!

02.07.2016 kl. 22:23

 

Har ju funderat fram och tillbaka över det här med vad jag skall göra efter föräldra/vårdledigheten. Idag slog det mig ändå att jag ju faktiskt inte behöver göra något annat ännu än att gå tillbaka till mitt nuvarande jobb. Orsaken till varför det inte känts som ett alternativ har endast berott på att det är deltid och därmed inte så bra ekonomiskt sett, men alltså jag trivs jättebra där och det skulle kanske vara en bra mjukstart ändå. Det var väldigt länge sedan jag jobbade hela dagar (blev utbränd och var sjukskriven ganska länge, sedan fick jag just detta deltidsjobb och därefter blev jag mammaledig) och jag vet inte hur jag skulle reagera på att mittiallt börja jobba 100%. Är fortfarande rädd för att bli utbränd igen, vet ju inte hur kroppen reagerar alltid. 

Så ja, jag kommer ju ändå att ha mer pengar än vad jag har nu, och just nu klarar vi oss helt bra. Man lever ju inte i lyx men vi har allt vi behöver. 

Jag vill också ha lite tid att studera pedagogik och sånt på egen hand, fundera på vad jag verkligen vill utbilda mig till, umgås med Nils, och ha lite egentid ibland. Detta kan jag ha möjlighet till någon förmiddag i veckan om jag har tur.

Känns så jäkla skönt!

Kapade för övrigt av mig håret för någon vecka sedan, detta får symbolisera stenen som fallit från mina axlar ;)

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Bra beslut, ett deltidsjobb är ju helt perfekt - både du och Nils får en mjukstart med kortare dagar på dagis och ändå mycket tid tillsammans. Och om du så småningom känner dig redo att börja jobba heltid har du ju all tid i världen att i lugn och ro söka jobb.
Blir nästan lite avis på alla som faktiskt har ett jobb att gå tillbaka till... Själv har jag ju tidigare jobbat som vikarie och har inget jobb att gå tillbaka till (dessutom har det skett stora förändringar där jag jobbade så det finns inga vikarietillfällen där mer heller) utan hamnar att söka helt nytt och det är ju inte helt lätt i dessa tider... Ett deltidsjobb vore ju helt perfekt! Få in mer pengar än som vårdledig men ändå bra med tid tillsammans med dottern. Önska kan man ju...
Milla03.07.16 kl. 10:37
Ja, det är nog skönt att ha ett jobb! Hoppas du hittar nåt när det är dags :)
04.07.16 14:40

Johanna. 28. Åbo.

Nu med bebé!