Sju månader

16.06.2016 kl. 19:57

 

Nils blev sju månader gammal den nionde. Han har också kommit in i den jobbigaste fasen hittills och vi är typ vrak här hemma. Det är typ bara famnen som duger, på golvet måste han vara underhållen till max annars gnälls det direkt. Går man ifrån honom tjuts det, även om man går några meter för att värma mat. Han sover sämre och har vaknat runt 05 ett par morgnar nu, och han hatar vagnen så att gå ut och gå slutar oftast med att man kånkar på honom annars skriks det (och vem orkar lyssna på sånt). SUCK! Hoppas verkligen detta försvinner lika fort som det kom. Det känns hemskt att man typ jublar när han somnat och man får lägga sig raklång och stirra upp i taket. 

I helgen skall vi på bröllop/släktträff och även sova över. It shall be very interesting. Han har ju börjar främja nu också, passande nog. 

Så att sånt är mitt liv just nu. En ständig väntan på sömn, ett ständigt underhållande av bebis. 

Lite annat nytt i hans utveckling:

- han har blivit väldigt rörlig och det är bara en tidsfråga innan han fattar hur man tar sig framåt. Han snurrar runt som en klocka och han backar, men slipper inte framåt ännu (är lite tacksam över detta...). Sitta kan han dock inte ännu, hoppas han lär sig det snart då det skulle underlätta en hel del! 

- vi har börjat ge mera fast mat och försöker minska på mängden ersättning. Just nu är det mest fruktpuréer, gröt och rotfruktsmos vi ger, har gett ägg och fisk någon enstaka gång men vi har varit lite lata med det. Han blir mer matglad för var dag som går!

- han pratar mycket (mamama, dadada, uäuäuää osv.) samt gör pruttljud. Speciellt kul är det att göra pruttljud med munnen full av puré :))))

- han dreglar som aldrig förr och är extremt grinig som sagt, så misstänker lite att tänderna är på gång och tandköttet kliar. Dom sku få komma snart!

- lekar har blivit mer uppskattade, speciellt "var är Nils?". Även pekböcker gillas och så har han ett träpussel han gärna fixar med.

Älskade jobbiga ljuvliga person

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Johanna. 28. Åbo.

Nu med bebé!