Helsingfors

20.05.2016 kl. 21:00

 

Hej hallå, en vecka sen sist igen!

Helsingforshelgen gick super. Hann inte riktigt sakna bebisen, vilket är bra, hade jag hunnit det hade jag säkert snyftat till några gånger. Vi gick omkring på stan på lördagen, och jag fick nästan en liten chock inne på Zara - jag räknade att det stod 32 personer i kö till provrummen. Helt sjukt! I Åbo har jag säkert aldrig behövt köa, trots mitt på dagen en lördag. Det var som ett zoo där inne, vände ut snabbt som ögat. Lunch åt vi på Fafa's, ville testa deras halloumi-falafel-pita. Om nom.

Vi mötte upp Catti på Sandro på kvällen och jag fick äntligen svulla i dom underbara saffransmusslorna. 10/10 poäng, gå dit! 

Efter maten tog vi en drink i hotellbaren, hade hört att det lönar sig. Svindyra (!!) men delikata små mästerverk. Min drink som hette Grapefruit & Elderflower var kanske godaste jag druckit. Den smakade liksom så rent? Som att dricka livselixir. Så måste det kännas. Tänker på den ibland fortfarande, och så serverades den i en stor glascitron också, bara en sån sak. 

Kvällen avslutades framför eurovisionen på hotellrummet med bubbel och vin, najs. Jag sov så otroligt gott den natten, kan ha att göra med att hotellsängen var helt löjligt skön och stor och fluffig... åh. Måste dit igen nån gång, sällan man unnar sig dyra hotellrum själv dock (var en julklapp, hotellet var Lilla Roberts. Besök definitivt baren!).

Dagen efter spenderade vi också på stan, mycket lugnare på söndagen som tur. Jag hittade fina plagg inne på Mango, och så åt vi pizza på Piece n Love - rekommenderar! Vi tog både den veganska och den vegetarianska och delade, så himla goda alltså, verkligen. Umamiga och mustiga och mmmm. 

Perfekt liten huvudstadstripp med andra ord.

Musslor på Sandro. Det är nästan tortyr att se på dessa bilder nu, är vrålis!

Diggade hotellets interiör, speciellt den gigantiska hästlampan, haha

Åh mitt älskade elixir, hoppas den finns kvar på listan nästa gång jag är i staden...

Dom galet goda pizzorna

Nu sitter jag hemma i soffan, nyduchad efter en promenad + lite träning, Nils har somnat och Lassi är och kastar frisbeegolf. Han har sin sista jobbtur imorgon innan fyra veckors semester. Äntligen! 

Kvällspromenix!

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Men vilka ljuvliga byxor! Varifrån, varifrån?
Julie24.05.16 kl. 11:26
Lindex! :)
24.05.16 21:54

Johanna. 28. Åbo.

Nu med bebé!